Almás diótorta





Az almás torta mindig sláger, a kevert tészta pedig pillanatok alatt elkészíthető. Finom és látványos édesség, ünnepi alkalomra, de egy délutáni kávéhoz is kiváló.


 






















Hozzávalók: 30dkg darált dió, 10dkg durvára vágott dió, 4 alma, 5dkg keserű kakaópor, 8 tojásfehérje,1 zacskó sütőpor, 4+1 ek méz, 1 rúd vanília kikapart belseje, csipet só

Az almákat meghámozzuk, kiszedjük a magházát, négybe vágjuk, a domború oldalát kicsit bevagdossuk, azonnal citromlébe forgatjuk. A darált diót egyenletesen elkeverjük a durvára vágottal, a kakaóval, sütőporral és a vaníliával. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a 4 ek mézet, majd óvatosan elkeverjük a száraz hozzávalókkal. A masszát kivajazott tortaformába öntjük. Az almákat domború oldalukkal felfelé belenyomkodjuk a tésztába és 170 fokra előmelegíttet sütőben 50-60 percig sütjük. Közben a maradék citromlevet elkeverjük a maradék 1ek mézzel és a sütés vége előtt 20 perccel az almákra kenjük. Hidegen tálaljuk.
A maradék tojássárgáját tegyük a mélyhűtőbe kisebb adagokban, később más ételekhez prímán felhasználható.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése