Köményes sertésragu répával és kelkáposztával





Igazi jó házi koszt hideg napokra. A kömény markáns illata nagyon jól illik a sertéshúshoz és istenien keveredik a téli zöldségek aromájával. Kevés munka van vele, egy lábosban fő meg minden.

























Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg sertéslapocka, 2 közepes fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 szál sárgarépa, 1kis fej kelkáposzta, 1 ek zsír, 1 tk köménymag, 2 babérlevél, só, bors

A forró zsíron hirtelen megpirítjuk a falatnyi kockára vágott húst, kiszedjük, melegen tartjuk.  A maradék zsíron megsütjük a felvágott hagymát, fokhagymát, visszatesszük a húst, hozzáadjuk a köményt, a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, aláöntünk egy pohár vizet és kis lángon 1 órát pároljuk. Közben a sárgarépát és a kelkáposztát szintén falatnyi darabokra vágjuk, hozzáadjuk a húshoz és további fél órát pároljuk. A megfőtt zöldségekből 2 evőkanálnyit turmixszolunk és a hús levét besűrítjük vele. Azonnal tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése