Sertésszűz gombával és brokkolival





Igazi jóféle házi koszt, egy zsúfolt munkanap után is hamar összedobható. Könnyű és elegáns, vendégvárónak is kitűnő





























Hozzávalók 4 személyre: 600g sertés szűz, 600g apró sampion gomba, 10g vegyes szárított gomba, 1 ek zsír, 3 fej hagyma, 500g brokkoli, só, színes bors

A szárított gombát 1dl langyos vízbe áztatjuk. A húst sózzuk, borsozzuk, a forró zsíron többször megforgatva 15-20 perc alatt megsütjük, kivesszük, melegen tartjuk. A maradék zsíron megsütjük a felszeletelt hagymát és a gombát, hozzáadjuk a beáztatott gombát a levével együtt és 1-2 perc alatt összeforraljuk. A hagymás gombából 1 evőkanállal össze turmixszolunk és besűrítjük vele a levét. Közben a rózsáira szedett brokkolit sós vízben 2-3 perc alatt megfőzzük, leszűrjük. A húst felszeleteljük, a gombával és a brokkolival azonnal tálaljuk. A tetejét szórjuk meg színes borssal.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése